Priester Pradip

Paasboodschap 2019

Psalm 1 (BGT)

Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen, die nee zegt tegen hun verkeerde plannen. Als slechte mensen spotten met God, doet hij niet mee. Maar hij is blij met de wet van de Heer. Daar is hij dag en nacht mee bezig. Het gaat altijd goed met hem. Hij lijkt op een boom aan het water. De boom geeft vruchten, ieder jaar opnieuw, en zijn bladeren blijven altijd groen. Met slechte mensen gaat het heel anders. Zij zullen verdwijnen, zoals stof dat wegwaait in de wind.

Het symbool op onze nieuwe paaskaars is de boom van het leven. De boom aan de bron, zoals in Psalm 1 staat geschreven. De stam in de vorm van een kruis, maar met opgeheven armen als de Verrezene. Hij is ons licht, Hij is ons leven, Hij is onze bron.

De vredesduiven verwijzen naar het verhaal van de zondvloed. Hoe Noach tot driemaal toe een duif uitstuurt om te kijken of er terug leven mogelijk is op aarde. Mochten ook wij zulke vredesduiven zijn om leven te vinden, een plek waar het goed om wonen is. Dat wij steeds weer het goede doen en het kwade mijden, dat wij kiezen voor de zegen van het licht en niet ingaan op de verleiding van het kwaad. Dat wij als een boom, geplant aan de bron van leven, vruchten voortbrengen. Dat wij in de kracht van de Verrezene elkaar leven doen. Zalig Paasfeest!